Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

RF In-Pack® demodag

04/11/2020  | Wageningen


TOP bv presenteert een nieuwe sterilisatietechnologie voor voeding: RF In-pack®. Met deze nieuwe technologie blijven geuren, kleuren, texturen en vitamines van bereide voedselproducten veel beter behouden dan bij gangbare sterilisatiemethodes. Hierdoor heeft het product na de behandeling een veel betere kwaliteit en lijkt het meer op vers bereid. Bovendien is de bereidingstijd veel korter. Wat TOP betreft is deze technologie een revolutie in houdbare voedselproducten. Om belangstellenden kennis te laten maken met deze technologie en een indruk te krijgen van het proces organiseert TOP dit najaar de ‘RF In-pack demodagen’.

RF In-pack sterilisatie
Voedselproducenten besteden veel tijd en energie in het vinden van de beste kwaliteit ingrediënten. Dan is het jammer dat smaken, texturen, kleuren en zelfs de voedingswaarde voor een groot deel verloren gaan door het sterilisatieproces op hoge temperaturen. Lang houdbare voedingsmiddelen zijn daardoor steeds minder populair. Consumenten willen liever vers, smakelijk en toch lang houdbaar. De nieuw ontwikkelde technologie beantwoordt in ruime mate aan deze consumentenwens.

Dit unieke semi-industriële systeem – 's werelds eerste - gebruikt radiofrequentie om vaste voorverpakte voedselproducten te steriliseren met slechts 40% van de warmtebelasting van traditionele autoclaven! Het sterilisatieproces vindt plaats in de eindverpakking van het product. Op dit moment werkt TOP ook aan een in-line sterilisatieproces.

Demodagen per productcategorie
Over eten kun je praten maar eigenlijk moet je het verschil zien en proeven. Daarom organiseert TOP bv zes afzonderlijke RF In-Pack demodagen, allemaal gericht op één productcategorie:

  • Een gesteriliseerde groentemix (7 oktober, 28 oktober)
  • Een gesteriliseerde kant-en-klaarmaaltijd met pasta (14 oktober, 4 november)
  • Een gesteriliseerde soep of fruitpuree (21 oktober, 11 november)

Tijdens de demodagen wordt een korte lezing gegeven gevolgd door een demonstratie van de technologie en uiteraard een proefsessie van het gesteriliseerde product. 
Deelnemers ontvangen tot slot een rapport met een samenvatting van de testresultaten van de dag. Deelname aan de demodagen is beperkt. Belangstellenden voor een van de demo dagen kunnen contact opnemen via info@top-bv.nl.

Organisatie: TOP bv

E-mail: infotop-bvnl