Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Training VITAL allergenen web-based

22/09/2020 09:00–13:00 u  | Web-based 2x halve dag


Bij het beheersen van allergenenrisico’s spelen actiegrenzen of drempelwaarden een belangrijke rol. Wanneer is er wel een risico voor de allergische consument en wanneer niet? En moet er een waarschuwing op het etiket geplaatst worden ('kan sporen bevatten' ook wel 'may-contain labelling' genoemd)?

Op basis van wetenschappelijke informatie heeft Allergen Bureau het VITAL risicobeoordelingsysteem ontwikkeld. Dit systeem wordt wereldwijd toegepast voor risicobeoordeling van allergenen. Diverse Europese overheden passen VITAL toe bij allergenenrecalls. En ook retailers als Albert Heijn vragen om een VITAL allergenenberekening van hun huismerkleveranciers voordat kruisbesmetting met allergenen op het etiket vermeld wordt.

Voor wie bedoeld?

De cursus is bestemd voor kwaliteits- of QA-functionarissen van levensmiddelenproducenten, productspecificatiebeheerders, auditoren van certificerende of controlerende instellingen en Regulatory Affairs Managers. 
Kortom iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid en etikettering.

Onderwerpen

Tijdens deze cursus wordt aan de hand van cases en praktijkvoorbeelden ingegaan op een juiste toepassing van het VITAL 3 systeem. Allergenen Consultancy heeft diverse tools ontwikkeld voor een praktische toepassing van het VITAL Program. Deze tools worden gratis ter beschikking gesteld aan de deelnemers.

Er wordt geoefend met VITAL rekentools zoals VITAL Online maar ook de Allergen Risk Calculator (Excel), welke door Allergenen Consultancy is ontwikkeld. Deze rekentool is ook na afloop van de training beschikbaar en kan gebruikt worden voor upload in TraceOne (AH) of SIM (Jumbo, SuperUnie). Na afloop van de cursus bent u in staat om zelfstandig een VITAL berekening uit te voeren.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Achtergrondinformatie allergenen management (korte herhaling). 
  • Wetgeving op gebied van etikettering en drempelwaarden.
  • VITAL 3 drempelwaardesysteem. Uitleg over het systeem, valkuilen en toepassing. Met handig stappenplan.
  • Oefenen met verschillende VITAL rekentools.
  • Toepassing reference doses VITAL, NVWA en FAVV.
  • Gebruik van de rekentool VITAL Online van Allergen Bureau.
  • Gebruik van de rekentool Allergen Risk Calculator (Excel) van Allergenen Consultancy.
  • Toepassing van analyses binnen VITAL.
  • SimplyOK certificering

Web-based training

Onze web-based training is mogelijk vanaf elke computer of laptop. Alleen een camera, microfoon (standaard op veel laptops) en een rustige omgeving zijn nodig. Wij zorgen voor een web-based trainingsomgeving in Zoom. Hiervoor is het niet nodig om zelf een account of betaald abonnement af te sluiten. 
De web-based training is verdeeld over twee ochtenden. De training vindt plaats in kleine groepen en met 2 docenten. Hiermee waarborgen wij de interactiviteit, zowel tussen de docent en de cursist maar ook tussen de deelnemers onderling.
De training is interactief en niet vooraf opgenomen (geen webinar). Binnen de digitale trainingsomgeving kunnen we onderling of in subgroepjes schermen delen zodat we mee kunnen kijken met uitgevoerde VITAL berekeningen.
Dit kan ook in een privé-modus waarbij de mogelijkheid bestaat om 1:1 uitleg te krijgen of vragen te stellen zonder dat de hele groep meeluistert of -kijkt. 

Docent

Ir. Marjan van Ravenhorst - erkend VITAL trainer
Ir. Bregje Kroeze-Krebbers - erkend VITAL trainer
Ir. Dorinda Voorhoeve - erkend VITAL trainer

Praktisch

Twee ochtenden van 9:00 – 12:30 uur op 22 en 24 september.
Taal: Nederlands.  Deze training is ook beschikbaar in het Engels of als klassikale training.
Onze trainingskosten zijn inclusief lesmateriaal, gebruik van de rekentools en veel naslaginformatie, exclusief BTW.

Na ontvangst van de inschrijving sturen wij een bevestiging per mail met inloggegevens voor de web-based trainingsomgeving. Enkele dagen voor aanvang van de training nemen we contact op om samen de technische werking van de trainingsomgeving te controleren en toe te lichten. 

Organisatie: Allergenen Consultancy

Telefoon: 033-2770571
E-mail: elagerweijallergenenconsultancynl