Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Online Proeverij op Terra Madre Dag

10/12/2020 20:00–21:15 u  | Online


Ieder jaar op 10 december is het Terra Madre Dag en viert de internationale beweging Slow Food de diversiteit van haar wereldwijde netwerk. Slow Food vestigt hierbij niet alleen de aandacht op ambachten, culturen en kleinschalige producenten, maar ook op diversiteit van dierenrassen, gewassen en producten. Dit jaar organiseert Slow Food Nederland ter ere daarvan een online proeverij met bijzondere Nederlandse streekproducten die zowel leden als niet-leden op afstand via een livestream kunnen volgen. Tijdens het programma, dat op 10 december om 20:00 live gaat, staat biodiversiteit, authentiek landschapsbehoud en culinaire diversiteit centraal.

Inhoud programma
De hosts van het programma zijn Guus Thijssen en Eva Flantua, beide gastronoom en coördinatoren van de Slow Food Chefs Alliantie. Samen met tafeldame Nadia Zerouali, culinair auteur en presentatrice van het televisieprogramma BinnensteBuiten, zullen zij gedurende het programma aandacht schenken aan de thema's biodiversiteit, culinaire diversiteit en de rol van streekproducten in de hedendaagse Nederlandse keuken. Gedurende het programma schuiven verschillende producenten van bijzondere Nederlandse streekproducten aan die elk vertellen over hun werkwijze en specifieke ambacht.

Slow Food borrelpakket
Een vijftal Ark van de Smaak producten van Nederlandse bodem vormt de rode draad van het programma: Boeren Goudse Oplegkaas, Boeren Leyden Traditioneel met sleutels, Friese turfgerookte droge worst, Limburgse perenappelstroop en Eau de Vie Betuwer Pruim. De producten komen uitgebreid aan bod tijdens het programma en daarom kunnen geïnteresseerden deze producten vooraf bestellen als borrelpakket via de webshop van Slow Food Nederland. Kopers worden vervolgens uitgenodigd om de producten op 10 december 2020 op een plank te leggen en ervan te genieten tijdens de Slow Food proeverij.

Details
Het programma is gratis toegankelijk voor zowel leden als niet-leden. Gedurende een periode van drie weken, vanaf maandag 12 oktober tot en met zondag 1 november, kunnen geïnteresseerden via de webshop van Slow Food Nederland zich aanmelden en een borrelpakket aanschaffen. Het pakket met vier hapjes kost €20. Daarnaast is er de mogelijkheid een deluxe pakket te bestellen (beperkte oplage), waar ook een flesje (5 cl) Eau de Vie Betuwer Pruim bij inbegrepen zit. De kosten van het deluxe pakket zijn €25. De pakketten worden naar verwachting in week 49 bij de kopers thuisbezorgd. Het programma begint om 20.00 uur en duurt naar verwachting tot 21.15 uur. Op slowfood.nl wordt het programma regelmatig geüpdatet, inclusief een link naar waar het online programma op 10 december 2020 te volgen zal zijn.

Organisatie: Slow Food Nederland

E-mail: infoslowfoodnl