Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Cursus allergenen vrij-van claims web-based

03/12/2020 13:00–17:00 u  | Web-based


In Europa is de claim glutenvrij wettelijk geregeld via Uitvoeringsverordening 828/2014. In landen buiten Europa gelden hiervoor soms andere eisen.

Voor de claim lactosevrij is echter geen Europese wetgeving, maar wel veel nationale regelgeving en interpretaties. Wat te doen als die claim gebruikt gaat worden? En wat als melkvrij, pindavrij of allergeenvrij op de verpakking moet komen? Vegan en 100% plant-based zijn hot, maar kunnen ook allergenenrisico's inhouden.

Bij claims is er een spanningsveld tussen commercie en wetgeving. Deze training geeft je handvatten om wegwijs te worden in het woud van nationale en wereldwijde eisen. Bovendien kan een weloverwogen besluit over introductie van claims gemaakt worden en bijbehorende voorzorgsmaatregelen in productie.

Voor wie bedoeld?

De cursus is gericht op producenten voor voorverpakte voedingsmiddelen. Deze cursus is interessant voor kwaliteitsmanagers, productontwikkelaars of marketeers die (mede) verantwoordelijk zijn voor de tekst op het etiket.
Kortom deze cursus is interessant voor iedereen die te maken heeft met voedselveiligheid en allergenen 'vrij-van' claims op het etiket.

Onderwerpen

Tijdens deze cursus wordt aan de hand van etiketvoorbeelden de eisen voor allergenen vrij-van claims binnen en buiten Europa besproken. Een actueel overzicht van de allergenen wetgeving en vereiste grenzen van allergenen vrij-van claims wordt ter beschikking gesteld. 

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Wetgeving allergenen claims Europa
  • Allergenenclaims wereldwijd (export)
  • Eisen afnemers (o.a. Engelse retailers free-from producten)
  • Eisen voor het gebruik van claims, certificeringen en logo's (o.a. Glutenvrij Normenset, SimplyOK, BRC, vegan)
  • Borging productieproces
  • Analyse, validatie en verificatie

Docent

Ir. Marjan van Ravenhorst / Ir. Dorinda Voorhoeve / Ir. Bregje Kroeze-Krebbers

Praktisch

Tijd: 13:00 – 17:00 uur
Taal: Nederlands.  
Onze cursuskosten zijn inclusief lesmateriaal, USB met veel naslaginformatie en exclusief BTW.

Na ontvangst van de inschrijving sturen wij een bevestiging per mail met inloggegevens voor de web-based trainingsomgeving. Enkele dagen voor aanvang van de training nemen we contact op om samen de technische werking van de trainingsomgeving te controleren en toe te lichten. 

Organisatie: Allergenen Consultancy

Telefoon: +31 332770571
E-mail: elagerweijallergenenconsultancynl