Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Uw planner voor het hele jaar

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Congres VoedingNL 2021: Vetten en metabole gezondheid

10/06/2021  | Utrecht / Online


Vetweefsel is divers, complex en metabool actief. Denk aan subcutaan, visceraal, ectopisch en bruin vet, elk met andere eigenschappen. Daarnaast bevat vetweefsel niet alleen vetcellen, maar bijvoorbeeld ook immuuncellen, met (anti)inflammatoire activiteit. Tot slot zijn er vetten die een cruciale rol vervullen zoals in hormonen en celmembranen. Vetten in ons lichaam hebben hiermee grote invloed op de (cardio)metabole gezondheid. Wat is de rol van verzadigde, onverzadigde en andere vetten in de voeding? VoedingNL21 biedt de meest recente inzichten en passende voedingsadviezen.

Ga voor het programma & aanmelden naar de website van VoedingNL.

Young Professional Award & PosterPitch
De Young Professional Award (indienen uiterlijk 1 mei 2021) en de PosterPitch (indienen uiterlijk 21 mei 2021) bieden een podium om andere voedingsprofessionals te informeren en inspireren. De Young Professional Award zet jong, prikkelend talent in het zonnetje.

VoedingNL21
Congres VoedingNL21 is voor iedereen die professioneel betrokken is bij voeding, ziekte en gezondheid, zoals voedingswetenschappers, diëtisten, artsen, beleidsmakers en marketeers. Het congres is een initiatief van Alliantie Voeding in de Zorg, Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD), Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN), Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen (NAV) en de NVVL, network for food experts. De organisatie is in handen van PitActief. Namens de Alliantie Voeding zitten in de programmacommissie:

  • Prof.dr. Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en chronische ziekten, Wageningen University & Research;
  • Prof.dr. Renger Witkamp, hoogleraar Voeding en farmacologie, Wageningen University & Research.

Organisatie: VoedingNL