Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Ontwerp uw dag

Agendafilter

Zoek evenement op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Flevo Campus Meet-Updag

14/04/2021  | Online


Zet het in je agenda: de Flevo Campus Meet-Updag komt eraan! Op woensdag 14 april zenden we een livestream uit waarin we met experts ingaan op belangrijke voedselonderzoeken en -ontwikkelingen binnen Flevo Campus. Kom je ook?

Wat zijn Flevo Campus Meet-Ups?
Flevo Campus ontwerpt het stedelijk voedselsysteem van de toekomst. We faciliteren onderzoek en organiseren digitale en fysieke bijeenkomsten waar voedselexperts uit binnen- en buitenland bij elkaar komen om onderzoeken en ontwikkelingen te bespreken. Dit doen we het hele jaar door, en één dag per jaar komen we samen voor een digitale Meet-up ‘marathon’: de Meet-Updag. Op 14 april komt een vijftal onderwerpen aan bod en spreken we verschillende experts (van boeren tot onderzoekers tot beleidsmakers). Als kijker kun je al je vragen afvuren op deze experts.

Programma 14 april
Op woensdag 14 april bespreken we de stand van zaken in Flevo Campus onderzoeken. Je kunt alle onderwerpen achter elkaar bekijken of inschakelen voor één onderzoek. Aan bod komt bijvoorbeeld: 

  • Wijnteelt in Flevoland: kan je wijn verbouwen in een koud kil kikkerland als Nederland? En dan ook nog eens in die vochtige, tochtige Flevopolder? Voor Silvia Anthonj, wijnproducent in Lelystad, lijdt het antwoord op die vraag geen enkele twijfel: ‘Natúúrlijk kan dat! Er zijn in Flevoland zes commerciële wijngaarden. De oudste bestaat al 20 jaar. En nee, je bent zeker niet de enige die verbaasd is, maar de tijden zijn veranderd.’
  • Sopropo onder glas: al jarenlang wordt in onverwarmde kassen in Almere  sopropo geteeld, ook wel bitter gourd genoemd. Vanuit Horizon Flevoland wordt onderzoek gedaan naar het verlengen van de houdbaarheid van deze bijzondere groente. Chef Judith Cyrus groeide op met sopropo en ontwikkelde een aantal recepten die de Surinaamse cultuur eer aandoen.
  • Verder gaan we in op ‘natte’ teelt of aquafarming ((hoe) kun je viskweek combineren met de teelt met zilte groenten en kruiden?) en presenteren de deelnemers van de Flevo Campus Think Tank hun aanbevelingen voor de 'voedselparagraaf' van het nieuwe, nog te schrijven regeerakkoord.

Als je je aanmeldt via dit formulier, blijf je op de hoogte van alle programma-updates. Je ontvangt achtergrondinformatie bij de meet-ups (interviews, onderzoeken) én je krijgt kort van tevoren een handige meekijklink in je mail. Voor de organisatie is het prettig om te weten wie er meekijken.

Organisatie: Flevo Campus