Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Grootschalige actie voor 1001 hectare kruidenrijk grasland in 2021

Geplaatst: 11/09/2020 


Vrijdag 11 september ging een actie van start om door middel van crowdfunding 1001 hectare aan kruidenrijk grasland te zaaien in 2021. Met behulp van een crowdfundingsactie kunnen boeren op een hele praktische, voordelige en laagdrempelige manier starten en experimenteren met kruidenrijk grasland. Met deze crowdfunding krijgen melkveehouders 50% korting op het zaadmengsel en worden ze professioneel begeleid in het beheren van kruidenrijk grasland.

De actie is een initiatief van Urgenda, LTO Nederland en Pure Graze. Kruidenrijk grasland biedt kansen voor de biodiversiteit en het klimaat. De kruiden zorgen voor veel insecten en weidevogels. Bovendien is kunstmest op dit kruidenrijk grasland niet noodzakelijk, waardoor ook CO2 wordt bespaard. Burgers die dit belangrijk vinden kunnen bijdragen met donaties.

Goed voor de biodiversiteit
Het Saladebuffet dat Pure Graze speciaal voor deze actie samenstelde bevat 13-19 verschillende gras- en kruidensoorten, afgestemd op de grondsoort. De verschillende soorten trekken verschillende insecten aan, wat ook een positief effect heeft op het aantal weidevogels. De verschillende kruiden en grassen hebben verschillende wortellengtes waardoor de bodemstructuur verbetert.

bron: www.1001ha.nl, 11/09/2020