Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Augmented reality helpt Nestlé om fabrieken draaiend te houden

Geplaatst: 27/07/2020 


Omdat de mogelijkheden tot reizen momenteel beperkt zijn vanwege COVID-19, maakt het Zwitserse voedingsconcern Nestlé meer gebruik van augmented reality technologie om ondersteuning te bieden aan de eigen productie- en onderzoeksafdelingen. De techniek wordt soms ook toegepast in contacten met toeleveranciers.

Nestlé zet onder andere remote desktop, intelligente brillen, 360 graden camera's en 3D software in. De technieken worden toegepast bij het herontwerpen van productielijnen, vitaal onderhoudswerk en bij de controle van gereedschappen in overleg met toeleveranciers.

Zo kon een team vanuit Zwitserland ondersteuning bieden bij de installatie van een nieuwe productielijn in een fabriek voor zuiveldranken in Thailand. De oplevering van de lijn vond zelfs vroeger plaats dan was voorzien. In China werd op afstand hulp geboden door ingenieurs bij het vernieuwen van een productielijn voor ontbijtgranen.

In het Verenigd Koninkrijk werd via augmented reality een herontwerp gemaakt voor producten van het chocoladerepenmerk KitKat. Andere voorbeelden zijn er van onderhoudswerkzaamheden die recent plaatsvonden in fabrieken in Columbia en Ecuador en de installatie van een nieuwe lijn voor huisdiervoeding in de Verenigde Staten.

bron: Nestlé, 24/07/2020