Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Acomo realiseert groei van omzet en winst in eerste helft van 2020

Geplaatst: 27/07/2020 


Amsterdam Commodities (Acomo), de handelsonderneming in specerijen, noten, eetbare zaden, thee en voedingsingrediënten, heeft over de eerste helft van 2020 een verbetering van de omzet en de winst gerealiseerd. De netto-omzet nam met 3,1% toe tot 356,8 miljoen euro en de nettowinst steeg met 3,3% tot 16,3 miljoen.

Acomo heeft succesvol weten te opereren te midden van de gevolgen van de coronacrisis. Dankzij het wereldwijde handelsnetwerk in combinatie met de deskundigheid van de teams in de diverse regio’s heeft de groep snel kunnen inspelen op veranderende situaties, verstoringen in de keten en lokale lockdowns wanneer die zich voordeden.

De beschikbaarheid van producten in de diverse landen van oorsprong bleef op peil dankzij goede oogsten, hoewel sommige productiefaciliteiten te kampen hadden met lockdowns en transport van goederen in een aantal gevallen vertraging ondervond. Over het geheel genomen bleef de vraag naar producten onverminderd sterk, al waren er op dit punt duidelijke verschillen in tijd en per afzetkanaal.

In de voedingsmiddelenindustrie en de retailsector was een toename van de vraag, met name in maart, maar in foodservice stond de vraag door de lockdowns sinds maart zwaar onder druk. Ondanks de omstandigheden zijn alle entiteiten van de groep volledig operationeel gebleven. Per 30 juni was er geen materiële invloed van COVID-19 op de balanspositie. De gebruikte bankfaciliteiten waren in overeenstemming met de normale bedrijfsvoering en de vennootschap had voldoende financieringsruimte.

bron: Acomo, 23/07/2020