Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Danone investeert in waterzuivering van zuivelfabriek in Rotselaar

Geplaatst: 27/07/2020 


De Franse voedingsproducent Danone wint in de zuivelfabriek in het Belgische Rotselaar 75% van het gebruikte water terug. Op die manier bespaart de vestiging jaarlijks 500 miljoen liter water. Het afvalwater van het productieproces gaat naar een eigen waterzuiveringsstation van Danone. Daar wordt nu een nieuw technologie ingezet om het afvalwater in 2 stappen weer geschikt gemaakt voor hergebruik. Het water heeft dan weer de kwaliteit van drinkwater.

Eerst worden alle vaste deeltjes uit het afvalwater verwijderd door middel van ultrafiltratie. Vervolgens worden ook alle mineralen en micro-organismen verwijderd met omgekeerde osmose. Door 75% van het verbruikte water te hergebruiken, is de impact van de zuivelfabriek op het grondwater in de omgeving aanzienlijk minder.

De aanpassing inde waterzuivering vergde een investering van 2 miljoen euro. In de fabriek in Rotselaar produceert produceert Danone verschillende soorten yoghurtproducten die onder de merken Actimel, Danone en Activa op de markt worden gebracht. Elke week rollen meer dan 30 miljoen flesjes en 4 miljoen potjes yoghurt van de band. Deze producten worden in meer dan twintig landen binnen en buiten Europa afgezet.

bron: Het Laatste Nieuws, 23/07/2020