Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

McDonald’s staat garant voor behoud van restaurants in Nederland

Geplaatst: 31/07/2020 


De coronacrisis heeft behoorlijke economische gevolgen voor sommige franchiseondernemers van McDonald’s in Nederland. De directie van McDonald's Nederland stelt echter dat geen enkele franchiseondernemer hoeft te vrezen voor het voortbestaan van zijn of haar restaurant. Het fastfoodbedrijf zal naast het pakket van de overheid ook zelf financiële ondersteuning bieden om getroffen ondernemers door de moeilijke periode te loodsen. Het doel is om geen enkele vestiging te sluiten en juist te groeien in het aantal restaurants.

Een woordvoerster van McDonald’s Nederland heeft geen cijfers over de omzet die de afgelopen maanden is gemist. De situatie verschilt sterk per franchiseondernemer. In de filialen van McDonald’s kon door de coronamaatregelen een tijd lang niet gegeten worden. Gedurende de crisis waren de restaurants wel geopend via de drive-thru of voor bezorging bij mensen thuis.

De restaurants van McDonald's in Nederland realiseerden vorig jaar een gezamenlijke omzet van 970 miljoen euro. In totaal telt de keten nu 253 filialen in Nederland, voornamelijk franchisevestigingen. In 2019 kwamen er 5 nieuwe restaurants bij en het streven is om in dit tempo verder te groeien in de komende jaren. Daarnaast verwacht het bedrijf omzetgroei via de bezorgservice McDelivery, waarbij wordt samengewerkt met bezorgpartners Uber Eats en Thuisbezorgd.nl.

bron: Leeuwarder Courant, 31/07/2020