Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Negen nominaties voor Foodvalley Champions 2020

Geplaatst: 09/09/2020 


De bedrijven Nieuwe Melkboer, FUMI Ingredients, Schouten Europe, In Ovo, Protix, VanderSat, Grünten, Fooditive en Verdify zijn genomineerd voor de Foodvalley Champions 2020. De prijzen worden uitgeriekt in de categorieën 'Eiwittransitie', 'Circulaire landbouw' en 'Voeding en gezondheid'. De uitreiking gebeurt tijdens de de Foodvalley Summits op 13 en 14 oktober.

De Nieuwe Melkboer levert een alternatieve drank voor melk gebaseerd op soja, waarbij ook wordt ingezet op het inkorten van de voedselketen.

FUMI Ingredients produceert eiwitten voor de voedingsindustrie door een slimme combinatie van micro-organismen en innovatieve technologie.

Schouten Europe is pionier in de productie van vleesvervangers.

In Ovo heeft een oplossing ontwikkeld om het geslacht van een kuiken al in het broedei te kunnen bepalen, waardoor haantjes van legrassen niet langer als eendagskuiken gedood hoeven worden.

Protix verwerkt insecten tot grondstoffen voor diervoeders. Van kippen die met deze voeders zijn gevoerd wordt het OERei op de markt gebracht.

VandeSat verwerkt informatie verkregen met satellietbeelden tot waardevolle data die in de landbouw kunnen worden benut om minder water en gewasbeschermingsmiddelen te gebruiken.

Grünten levert een ontbijtproduct waarmee kan worden voorzien in 25% van de dagelijkse behoeften aan groenten.

Fooditive brengt het afval na de verwerking van appels en peren tot waarde door resten fructose om te zetten in de natuurlijke zoetstof keto-fructose. De smaak is vergelijkbaar met suiker maar de stof bevat geen calorieën.

Verdify ontwikkelt software die binnen de voedingsindustrie benut kan worden om te komen tot gepersonaliseerde voeding.

bron: Foodvalley NL, 07/09/2020