Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Normec Foodcare sluit zich aan bij StartLife om FoodTech-startups te ondersteunen

Geplaatst: 09/09/2020 


StartLife en Normec Foodcare hebben hun krachten gebundeld om innovatieve food (tech) startups te helpen hun impactvolle voedselproducten en -technologieën sneller op de markt te brengen. Door gespecialiseerde kennis en diensten meer toegankelijk te maken voor startups in food, worden zij geholpen om aan alle vereisten te voldoen en bij het behalen van de benodigde certificeringen.

"Als het al een uitdaging is voor grote en ervaren voedselconcerns, stel je dan eens voor hoe moeilijk het is voor relatief onervaren, kleine startups in food", zegt Loet Rammelsberg, programmadirecteur van StartLife. Daarom verwelkomen we de expertise en ondersteuning van Normec Foodcare van harte."

Gezien de nauwe banden tussen StartLife en Wageningen University & Research is Normec Foodcare trots de samenwerking met het nummer 1 kennisinstituut in Food & Agri wereldwijd uit te breiden. "Met onze aanvullende samenwerking met StartLife kijken we ernaar uit om impactgedreven startups in de voedingsmiddelensector te helpen met oplossingen en advies op gebieden zoals voedselveiligheid, kwaliteit, procesbeheersing, laboratoriumtesten, labelcontrole, wetgeving en training & opleiding", zegt Roger, "en bijdragen aan het vormgeven van de toekomst van food."

Normec Foodcare is ontstaan uit een samenwerking tussen vooraanstaande laboratoria, kennis- en adviesbureaus en inspectie- en opleidingsorganisaties in de foodsector. Alle met tientallen jaren ervaring. Samen vormen zij Normec Foodcare: kennispartner in voedselveiligheid, productkwaliteit en smaak. Door onze krachten te bundelen helpen we organisaties met voedingsadvies, lab analyses en sensorisch onderzoek om een nog betere bijdrage te leveren aan kwaliteit in de hele keten. Van grondstof tot consument.

StartLife is de in Wageningen gevestigde agrifoodtech-accelerator die impactgedreven startups helpt uit te groeien tot toonaangevende ondernemingen. Sinds de oprichting in 2010 heeft StartLife meer dan 300 startups gebouwd, ondersteund en gefinancierd, waarmee het baanbrekende technologieën op het gebied van food en agri heeft voortgestuwd. StartLife biedt een versnellingsprogramma van wereldklasse, topmentoren uit het bedrijfsleven, niet-verwaterende financiering en toegang tot een bloeiende gemeenschap van startups, investeerders, bedrijven en experts.

bron: Normec Foodcare, 09/09/2020