Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

McDonald’s gaat gebruik maken van circulair platform Loop

Geplaatst: 14/09/2020 


McDonald’s gaat in zee met het Loop-retoursysteem van TerraCycle. Het initiatief, dat volgend jaar zal worden getest, heeft tot doel het aantal dranken dat wordt geserveerd in wegwerpverpakkingen te verminderen. Herbruikbare statiegeldbekers moeten eenmalig plastic terug gaan dringen.

McDonald’s Corporation gaat daarvoor wereldwijd samenwerken met TerraCycle om het circulaire Loop-platform te gebruiken. Het platform stelt consumenten in staat om verantwoord producten te consumeren in aangepaste, merkspecifieke duurzame verpakkingen die worden verzameld, schoongemaakt, opnieuw gevuld en hergebruikt. Merken die meedoen zijn ondermeer Heinz, Coca Cola, Sky, Tesco, Unilever, Danone en Nivea.

Hierdoor kunnen bepaalde McDonald's-restaurants in de UK klanten tegen een kleine aanbetaling drankjes in herbruikbare bekers laten kopen. Die aanbetaling wordt vervolgens ingewisseld als de klant de beker terugbrengt naar een deelnemend restaurant van McDonald's in de UK, zodat deze kan worden gewassen en ontsmet om opnieuw te worden gebruikt.

bron: Verpakkingsmanagement, 11/09/2020