Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Joost Oorthuizen wordt bestuursvoorzitter Invest International

Geplaatst: 14/09/2020 


Joost Oorthuizen wordt bestuursvoorzitter van Invest International. Ineke Bussemaker zal de rol van voorzitter van de raad van commissarissen gaan vervullen. Beiden treden aan per 18 oktober 2020, in tijdelijke functies gedurende de opbouwfase. Invest International is een nieuw op te richten investeringsinstelling naast Invest-NL. De ministers Hoekstra van Financiën en Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking hebben dit 11 september aan de Tweede Kamer laten weten.

Kaag: “Invest International wordt hét loket van de overheid voor de internationale financiering van Nederlandse bedrijven die betrokken zijn bij kansrijke projecten en voor financiering van duurzame oplossingen in het buitenland. Oorthuizen en Bussemaker beginnen vanaf 18 oktober met de opbouw van Invest International om een goede start te kunnen maken zodra de nieuwe staatsdeelneming officieel van start kan gaan.

Invest International is een nieuwe staatsdeelneming waarvan de overheid en ontwikkelingsbank FMO aandeelhouders worden met respectievelijk 51 en 49 procent. Het gaat aanvullend aan de markt via één loket het Nederlandse bedrijfsleven helpen projecten in het buitenland te ontwikkelen en te financieren. Zo zal Invest International Nederlandse ondernemers ondersteunen om hun kansrijke ideeën door te ontwikkelen tot financierbare projecten en internationale projecten financieren die een bijdrage leveren aan duurzame ontwikkeling. Ook zorgt Invest International voor financiering van duurzame oplossingen in ontwikkelingslanden. Hiermee wordt bijgedragen aan de Nederlandse economie en aan oplossingen voor wereldwijde vraagstukken.

bron: Rijksoverheid, 14/09/2020