Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Dekamarkt start met nieuwe broodpilot

Geplaatst: 14/09/2020 


Brood van een dag oud wordt in een pilot in drie filialen verkocht vanaf 14 september. Filialen aan de Meester Cornelisstraat en Planetenlaan in Haarlem en bij Dekamarkt Velserbroek doen er aan mee. De zogenaamde Brood Box, waarin verschillende broodproducten worden verkocht, wordt 's ochtends in de winkel aan en bestaan uit verschillende broodproducten van de dag ervoor. Bij succes wordt het uitgerold naar alle Dekamarkt-vestigingen.

Sinds maart 2019 werkt Dekamarkt samen met Too Good To Go tegen voedselverspilling. Aan het einde van de dag bieden alle 81 Dekamarkt filialen via de app een Magic Box aan. Deze Magic Box bevat producten die tegen de houdbaarheidsdatum zitten, maar nog te goed zijn om weggegooid te worden. De samenstelling van de box varieert, omdat dit afhankelijk is van wat er die dag over blijft.

‘Het uitreiken van 100.000 Magic Boxen staat gelijk aan een besparing van 250.000 kilo CO2. Dat is net zoveel als de uitstoot van 268 vluchten van Amsterdam naar New York’, zegt Hummel over de mijlpaal.

bron: Distrifood, 14/09/2020