Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

FrieslandCampina gaat duurzamer geproduceerde melk aan andere zuivelbedrijven leveren

Geplaatst: 17/09/2020 


FrieslandCampina gaat 'On the Way to PlanetProof'* melk rechtstreeks van de boerderij aan andere zuivelondernemingen leveren. Daarmee speelt de onderneming in op de toenemende marktvraag naar melk die voldoet aan strenge eisen op het vlak van dier, natuur en klimaat. Bovendien geeft FrieslandCampina daarmee gehoor aan de toenemende belangstelling onder zijn leden-melkveehouders om duurzamere melk te produceren.

Jeroen Elfers, directeur Bijzondere Melkstromen FrieslandCampina: "Door 'On the Way to PlanetProof'-melk rechtstreeks vanuit de melktank op de boerderij te leveren aan andere zuivelondernemingen verbinden we de markt direct met het boerenerf. Daardoor komen er meer producten met het onafhankelijke duurzaamheidskeurmerk beschikbaar en kan de consument kiezen uit een breder productassortiment."

Extra vergoeding bovenop melkprijs
FrieslandCampina startte in 2018 met de productie van melk onder het onafhankelijke 'On the Way to PlanetProof'-keurmerk. Inmiddels doen meer dan 600 leden mee. elkveehouders die melk onder het keurmerk leveren ontvangen bovenop hun melkprijs een extra vergoeding voor hun duurzaamheidsinspanningen.

bron: FrieslandCampina, 17/09/2020