Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Oud Fonterra-topman Spierings zet The Purpose Factory op

Geplaatst: 12/10/2020 


De Nederlandse oud-topman van de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie Fonterra, Theo Spierings, heeft in Ommen The Purpose Factory opgezet. Er zijn inmiddels daarvoor 12 mensen werkzaam. Via het initiatief wil Spierings wereldwijd duurzaamheids- en efficiencyadviezen aan bedrijven met name binnen de voedingsindustrie. Ook maatschappelijke doelen zoals het verbeteren van de leefomstandigheden en het tegengaan van honger, krijgen daarbij aandacht.

The Purpose Factory deed onder meer een project bij levensmiddelenproducent Grupo Gloria in Peru. Dit bedrijf levert onder meer zuivelproducten. De melk is afkomstig van circa 40.000 boeren die gemiddeld maar 2 of 3 drie koeien melken. Door de kennis van de boeren te verbeteren en de melk lokaal te verwerken, kan de opbrengst omhoog en nemen de verliezen in de keten af.

Het inkomen voor de boeren neemt toe, er komt meer geld beschikbaar voor economische ontwikkeling in de gemeenschap en de kwaliteit van de voeding wordt beter. Dat heeft een een gunstige invloed op de volksgezondheid. Bij deze stappen wil de onderneming zoveel mogelijk nieuwe technieken inzetten.

bron: Financieele Dagblad, 09/10/2020