Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Tönnies mag toch op beperkte schaal blijven slachten in Sögel

Geplaatst: 13/10/2020 


Het Duitse vleesconcern Tönnies mag toch op beperkte schaal varkens blijven slachten in de slachterij in Sögel. De lokale autoriteiten hadden bepaald dat de slachterij voor minimaal 3 weken zou moeten sluiten in verband met ruim 100 coronabesmettingen onder het personeel. Maar nu het bedrijf een nieuw hygiëneprotocol gaat hanteren is dat besluit bijgesteld en kan de slachterij de werkzaamheden bij een lagere capaciteit voortzetten.

Iedere werknemer van de slachterij in Sögel moet naast de dagelijkse check-up voor aanvang van het werk, een corona-sneltest ondergaan. Daarnaast zijn alle gekoelde ruimtes van de vestiging op korte termijn voorzien van speciale luchtfilters. De werknemers mogen zich enkel verplaatsen van huis naar werk. De snij-afdeling blijft gesloten. Binnen deze afdeling werd de coronabesmetting onder het personeel ontdekt

Onder normale omstandigheden worden er in Sögel circa 12.000 varkens per dag geslacht. Dat aantal was al naar beneden gebracht tot 7.000 varkens per dag. Met de nieuwe maatregelen kunnen er door circa 200 werknemers per dag nog ongeveer 5.000 varkens verwerkt worden. Naar verluidt blijven de maatregelen zeker tot en met 31 oktober van kracht.

bron: Top Agrar, 12/10/2020