Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

'Upfield is volledig gericht op groei'

Geplaatst: 13/10/2020 


Upfield, het bedrijf dat in 2018 ontstond uit de overname van de margarine- en spreadsdivisie van Unilever door de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, behaalde in het eerste volledige jaar als zelfstandige onderneming een omzet van 2,8 miljard euro en een bedrijfsresultaat van 232 miljoen euro. Door de rentekosten die moeten worden afgedragen aan de eigenaar werd 2019 afgesloten met een verlies van 107 miljoen euro. "Upfield is volledig gericht op groei", stelt topman David Haines.

Haines rekent voor 2020 op een groei van de verkoopvolumes en de omzet en ook op een verbetering van het bedrijfsresultaat. "We hebben ons productportfolio sterk opgeschoond. In Europa hadden we ongeveer 2500 productvariaties. Daarvan is circa 40% verdwenen. We hadden wel 900 recepten voor margarine en dat is teruggebracht tot circa 50."

De topman van Upfield ziet het niet als een probleem dat de verkoop- en marketingkracht van Unilever is weggevallen. "We zijn een groeionderneming met de focus op plantaardige voeding. Onze kapitaaluitgaven zijn drie keer zo groot als onder vorige eigenaar. Er is ruimte voor overnames."

bron: Financieele Dagblad, 12/10/2020