Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

BioVoice 2020 resulteert in 8 innovatiecontracten

Geplaatst: 13/10/2020 


Binnen het BioVoice programma worden bij grote bedrijven in Noord-Brabant en Zeeland, zoals Cosun, Cargil en Lamb Weston / Meijer vragen opgehaald naar een biobased of circulaire oplossing voor een bestaand probleem. Vervolgens krijgen mkb’ers en start-ups de kans daarop te reageren. De ronde voor 2020 van BioVoice eindigde vrijdag 2 oktober. Er werden dit jaar 8 innovatiecontracten gesloten.

Een innovatiecontract geeft de mkb’er of start-up toegang tot onder andere financiering via vouchers. Deze worden zoveel mogelijk besteed bij kennis- en applicatiecentra in de regio, bijvoorbeeld om te testen. Er werd in 2020 in totaal 69.880 euro aan innovatievouchers toegekend. Dit bedrag is beschikbaar gesteld door de Regio Deal Midwest-Brabant, provincie Noord-Brabant, Rabobank en provincie Zeeland.

Naast de innovatiecontracten heeft deze ronde ook een grote hoeveelheid alternatieve samenwerkingsvormen opgeleverd. Ook zijn er vele verbindingen gemaakt tussen deelnemers die niet tot een innovatiecontract kwamen, en de regionale initiatieven en bedrijven. Concreet zijn er nu 9 van zulke samenwerkingstrajecten geïnitieerd. De deelnemende start-ups en mkb’ers komen uit het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland, België, India en Nederland.

bron: Provincie Zeeland, 13/10/2020