Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Alle eet- en drinkgelegenheden moeten weer sluiten

Geplaatst: 14/10/2020 


Het kabinet heeft besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen met het coronavirus daalt. De maatregelen gelden per 14 oktober vanaf 22.00 uur. Een van de maatregelen betreft dat alle eet- en drinkgelegenheden de deuren moeten sluiten. Locaties met een gecombineerde functie sluiten het deel met horecafunctie. Afhalen blijft wel mogelijk. Uitgezonderd voor de maatregel zijn hotels voor hotelgasten.

Winkels in de detailhandel moeten uiterlijk om 20:00 uur sluiten en koopavonden worden afgeschaft. Levensmiddelenwinkels mogen wel later openblijven. Tussen 20:00 uur – 07:00 uur wordt er geen alcohol of softdrugs meer verkocht of bezorgd. Evenementen zijn verboden. Voor markten voor levensmiddelen geldt daarbij een uitzondering. In de detailhandel worden afspraken gemaakt over strikte naleving van de protocollen.

Als het te druk wordt, of de basisregels worden niet nageleefd kan een locatie gesloten worden. De handhaving wordt aangescherpt. Op doorstroomlocaties geldt dat bezoek moet plaatsvinden op basis van een reservering per tijdvak met uitzondering van detailhandel en markten voor levensmiddelen.

In de weken tot 27 oktober beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is.

bron: Ministerie van Justitie en Veiligheid, 13/10/2020