Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Drie bedrijven onderscheiden als Foodvalley Champions 2020

Geplaatst: 14/10/2020 


De Nieuwe Melkboer, In Ovo en Grünten zijn uitgeroepen tot Foodvalley Champions 2020. De Nieuwe Melkboer werd gekozen in de categorie Eiwittransitie. In Ovo wordt onderscheiden binnen de categorie Circulaire Landbouw en voeding en Grünten wint in de categorie Voeding & Gezondheid. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de Foodvalley Summits op 13 oktober.

De Nieuwe Melkboer levert plantaardige variaties op zuivel van lokaal geteelde eiwitbronnen zoals soja. Daarmee werkt het bedrijf mee aan een verschuiving naar een meer plantaardig voedselpatroon en het verkorten van de keten. Begin november brengt het bedrijf een eerste plantaardig product op de markt.

In Ovo ontwikkelde een systeem waarmee het geslacht van pluimvee al in het broedei snel en betrouwbaar te bepalen is. Het bedrijf gaat nog dit jaar de markt op met de ontwikkelde technologie.

Grünten levert met Veggie Oats een ontbijtproduct waarvan de smaken zijn geïnspireerd op taart en waarmee wordt voorzien in 25% van de dagelijkse aanbevolen groente-inname. Het bedrijf wil de houdbaarheid van het product - die nu 10 dagen bedraagt - nog graag verlengen naar meer dan 3 weken. Dat geeft het product meer kansen in de markt.

bron: FoodValley, 13/10/2020