Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

CBL vraagt overgangstermijn voor alcoholverkoopverbod na 20.00 uur

Geplaatst: 14/10/2020 


De supermarktbranche heeft woensdag 14 oktober overlegd over invulling van de nieuwe coronamaatregelen van het kabinet. Supermarkten hebben begrip voor het feit dat het kabinet zich genoodzaakt ziet om strenge maatregelen te nemen en proberen daar zo goed mogelijk invulling aan te geven. Alleen bij het verbod op alcoholverkoop na 20.00 uur zien supermarkten problemen ontstaan.

Enerzijds willen supermarkten zo ruim mogelijke openingstijden. Anderzijds verwachten supermarkten meer ongewenste discussie met klanten die na achten ook alcohol willen kopen. Om het personeel te behoeden voor discussies, hebben verschillende supermarkten die normaal tot 21.00 of 22.00 uur open zijn besloten om 20.00 uur helemaal dicht te gaan. De consequentie is dat het op andere momenten dan drukker wordt in de winkel.

Ook voor online boodschappen geldt dat supermarkten na 20.00 uur geen alcohol meer mogen bezorgen. Het is technisch complex om dat goed te regelen, supermarkten hebben tijd nodig om hun bestelsystemen aan te passen. Het CBL vraagt de overheid daarom om een overgangstermijn van een week om dit te organiseren.

Vanaf donderdag 15 oktober kunnen ook consumenten zonder pas weer boodschappen doen bij de zelfbedieningsgroothandels. De tijdelijke opening voor gewone consumenten geldt in ieder geval zo lang restaurants en cafés volledig gesloten zijn. Ook tijdens de lockdown in het voorjaar waren zelfbedieningsgroothandels tijdelijk open voor consumenten zonder pas.

bron: CBL, 14/10/2020