Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

FNLI informeert Tweede Kamer over IMVO-inspanningen

Geplaatst: 16/10/2020 


Om internationale handelsketens te verduurzamen moet meer worden samengewerkt in sectoren. Dat is de boodschap van het rapport ‘Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door de Nederlandse Levensmiddelenindustrie, Voortgang in cacao, palmolie, soja en koffie in beeld’. De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) overhandigde het rapport op 15 oktober aan de Tweede Kamercommissie van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

In het rapport worden de inspanningen en resultaten van sectorsamenwerking in vier relevante grondstoffenketens beschreven zoals via het Dutch Initiative for Sustainable Cocoa (DISCO), de Dutch Association for Sustainable Palm Oil (DASPO), de Round Table for Responsible Soy (RTRS) en certificeringsstandaarden als UTZ.

De FNLI is sinds 2018 als medeondertekenaar verbonden aan het IMVO Convenant Voedingsmiddelen. Binnen dit convenant werkt de FNLI samen met andere partijen uit de voedingsmiddelensector, maatschappelijke organisaties, vakbonden en rijksoverheid aan het verminderen en voorkomen van risico’s op bijvoorbeeld mensenrechtenschendingen en milieuschade in productieketens. Hier wordt onder andere aan gewerkt door bedrijven ondersteuning te bieden bij het implementeren van IMVO-risicomanagement.

Het rapport ‘Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen door de Nederlandse Levensmiddelenindustrie, Voortgang in cacao, palmolie, soja en koffie in beeld' is te vinden op de website van de FNLI

bron: FNLI, 15/10/2020