Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Bonduelle wil groententeelt en -verwerking verduurzamen

Geplaatst: 16/10/2020 


De verwerker van vollegrondsgroenten Bonduelle wil verduurzamen en streeft ernaar om uiterlijk in 2025 B-Corp gecertificeerd te worden. B Corp-bedrijven streven de hoogste standaard na op het gebied van sociale verantwoordelijkheid en het milieu, en zijn hier ook transparant over. Het bedrijf doet in aanloop daartoe een aantal beloften om te komen tot een duurzamere teelt en verwerking van groenten.

Bonduelle wil telers onder andere actief gaan ondersteunen bij het gebruik van alternatieve technieken te gebruiken om de bodemkwaliteit en biodiversiteit te beschermen. Telers worden gestimuleerd om alternatieve technieken in te zetten om ongedierte en onkruiden te bestrijden die minder belastend zijn.

De groentenverwerker gebruikt alleen natuurlijke conserveringsmethoden zoals inblikken en invriezen. Het bedrijf voegt alleen ingrediënten toe die nodig zijn voor de smaak, en verwerkt geen conserveringsmiddelen. Van de meest populaire producten in het houdbare assortiment worden ook biologische varianten aangeboden. Ook worden telers die omschakelen naar biologische teelt ondersteund.

Bonduelle streeft er ook naar minder verpakking te gebruiken. De verpakking die wordt gebruikt moet recyclebaar zijn. Voor blik geldt dat 96% van de blikjes in de omloop terugkomt als staal. Het doel is dat in 2025 ook het plastic en karton 100% recyclebaar en herbruikbaar is.

bron: Groupe Bonduelle, 16/10/2020