Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

'Voedingssector verandert blijvend door de impact van het coronavirus'

Geplaatst: 16/11/2020 


De voedingssector verandert door de impact van het coronavirus, constateren analisten van de Rabobank. Bepaalde ontwikkelingen zoals de digitalisering van de sector worden versneld. Dat gaat van het automatiseren van de productie, tot aan de groei van online verkoop en extra service aan huis.

De coronacrisis maakt dat er meer aandacht is voor gezondheid zowel bij overheden als bij consumenten. De vraag naar gezonde voeding zal blijvend toenemen en er komt meer belangstelling voor gepersonaliseerde voeding.

Voedsel wordt vaker verpakt aangeboden omdat dit in de perceptie van de consument hygiënischer is. Daarnaast zijn grote merken weer in opmars omdat consumenten voor vertrouwde producten kiezen. Verder signaleren analisten van Rabobank in de voedingsmarkt een verschuiving van ‘gemak buiten de deur' naar 'gemak thuis'.

Op wat langere termijn zullen de coronamaatregelen impact hebben op de koopkracht van de consument. Omdat consumenten minder te besteden krijgen, zullen huismerken en discounters dan populairder worden.

Bedrijven in de voedingssector zullen in de toekomst ook meer aandacht aan risicomanagement gaan besteden, voor zien de analisten van de Rabobank. Bedrijven werden de afgelopen periode met onvoorziene marktomstandigheden geconfronteerd, zoals omzetverlies, lege schappen en gesloten grenzen. Daar zullen bedrijven zich beter tegen willen wapenen.

bron: Rabobank, 13/11/2020