Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Student hogeschool gaat mkb helpen innoveren

Geplaatst: 16/11/2020 


Hogescholen en het midden- en kleinbedrijf (mkb) gaan samenwerken om het innovatief vermogen van het mkb te vergroten. Dat gebeurt via het innovatietraineeship dan maandag 16 november is gelanceerd. Studenten van hogescholen krijgen hierbij na een stage als onderzoeker ook een dienstverband als onderzoeker in een bedrijf.

Gedurende de gehele periode van het traineeship is een lector van de hogeschool betrokken bij het onderzoek van de innovatietrainee. Ook worden de studenten gedurende die periode getraind in ondernemers- en managementvaardigheden. In de komende maanden kunnen circa 200 trainees starten. De eerste trainees zullen in januari 2021 beginnen. Met de regeling is 3,9 miljoen euro gemoeid.

Het innovatietraineeship is onderdeel van het Kennis- en Innovatie Convenant dat op 11 november 2019 naar de Tweede Kamer werd gestuurd door staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Het is een initiatief van de topsectoren Chemie, Agri & Food en Logistiek dat wordt uitgevoerd door Regieorgaan SIA.

Hogescholen en de aan hogescholen gelieerde Centres of Expertise zoeken de komende maanden mkb-partners in hun regio die een innovatietrainee willen aanstellen. Hun plannen worden in december 2020 beoordeeld door Regieorgaan SIA. In het plan staat onder andere hoe de hogeschool de begeleiding van de trainee vormgeeft en waar het onderzoek binnen de onderneming op is gericht.

Regieorgaan SIA stelt financiering beschikbaar voor de begeleiding van het onderzoek door de hogeschool. De ondernemer dient bereid te zijn om de trainee – na de stage en bij gebleken geschiktheid – een jaarcontract aan te bieden. Inmiddels ontwikkelen 13 hogescholen plannen om in januari te starten met het innovatietraineeship.

Meer informatie is te vinden op de website van het Regieorgaan SIA.

bron: Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, 16/11/2020