Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Kapitaalinjectie voor verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot

Geplaatst: 16/11/2020 


De Nederlandse startup Pieter Pot heeft 2,7 miljoen euro via investeerders aangetrokken om de activiteiten te kunnen uitbreiden. De verpakkingsvrije online supermarkt bedient inmiddels klanten in heel Nederland. Er staan circa 30.000 consumenten op de wachtlijst van het bedrijf. Inmiddels verbinden ook producenten van grote voedingsmerken zich aan Pieter Pot.

SHIFT Invest, Future Food Fund en InnovationQuarter investeren samen 2,7 miljoen euro in Pieter Pot. Het bedrijf zorgt voor een reductie in verpakkingsafval en een verlaging van de CO2-voetafdruk van consumenten. In anderhalf jaar tijd zijn ruim 120.000 eenmalige verpakkingen uitgespaard.

Ook fabrikanten van A-merken willen hun producten graag in een circulaire verpakking aanbieden via Pieter Pot. De eerste grote merken die nu ook in de potten van Pieter Pot aangeboden worden zijn Haribo, Heinz en Ecover. Hun producten zullen naar verwachting binnen afzienbare tijd worden verkocht in nieuwe, speciaal door Pieter Pot ontworpen potten. Deze potten worden gebruiksvriendelijker en lichter van gewicht, waardoor ze een nog lagere CO2-footprint hebben.

bron: InnovationQuarter, 10/11/2020