Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Udea verwerkt eerste orders in nieuwe distributiecentrum

Geplaatst: 17/11/2020 


In het nieuwe distributiecentrum van Udea in Veghel is na lang implementeren en testen een belangrijke fase afgerond in de ontwikkeling van het geavanceerde en geautomatiseerde magazijn. Het nieuwe ‘krattenmagazijn’ moet ervoor zorgen dat orders efficiënter afgehandeld worden. Deze week werd de eerste order verwerkt. In de komende maanden zal het magazijn geleidelijk in gebruik genomen worden

In de huidige situatie rijden orderpickers met picktruck en scanner langs de producten om orders te verzamelen. Met het nieuwe krattenmagazijn blijft de orderpicker op een pickstation staan en brengt het ADAPTO-systeem de producten naar de picker toe. Op die manier kan een picker sneller een container vullen en daardoor gemakkelijk een stuk meer orders op een dag klaarzetten. Het nieuwe magazijnsysteem gaat daardoor zorgen voor een enorme productiviteitsslag.

In een enorme ruimte met 23 verdiepingen en 3 temperatuurzones kunnen 100.000 kratten met producten worden opgeslagen. Door middel van shuttles en liften worden deze kratten in het systeem opgeslagen en kunnen ze ook weer worden opgehaald en afgegeven op één van de 12 pickstations. Voornamelijk de temperatuurzones maken het systeem bijzonder. Beneden is het 2 graden, in het midden 7 en bovenin 10 graden. Hierdoor kunnen zowel vleeswaren als olijfolie in dit systeem opgeslagen worden.

Het ADAPTO-systeem zorgt ervoor dat de juiste producten bij de picker aankomen. Op een scherm kan deze zien wat hij of zij met deze producten moet doen. Het hele systeem is erop gericht om het oudste artikel als eerste uit te leveren. Een andere belangrijke doelstelling van Udea was snelheid. Ook is straks precies inzichtelijk welke batch naar welke klant is gegaan. In geval van een recall is dat belangrijk. Ook wordt het bijvoorbeeld mogelijk de producten van een specifieke teler telkens bij een specifieke klant laten uit te leveren.

bron: Udea, 17/11/2020