Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

In 2019 werd voor 7,7 miljard aan duurzaam voedsel besteed

Geplaatst: 17/11/2020 


In Nederland werd vorig jaar 18% meer aan duurzaam voedsel besteed dan in 2018. Van de ruim 56 miljard euro die in 2019 aan voedsel werd uitgegeven ging 7,7 miljard euro naar producten met een keurmerk voor duurzaamheid. In 2018 was dat nog 6,5 miljard euro. Dit staat in de Monitor Duurzaam Voedsel 2019 van Wageningen Economic Research

Wageningen Economic Research deed onderzoek in supermarkten, foodservice en winkels die gespecialiseerd zijn in duurzame voeding en keek naar de productgroepen aardappelen, groenten en fruit, brood, granen, koek en gebak, eieren, houdbare producten, samengestelde maaltijden, koffie, thee, vis, vlees, vleeswaren, zuivel en dranken.

Duurzaam voedsel wordt in de Monitor Duurzaam Voedsel gedefinieerd als voedsel waarbij tijdens de productie en verwerking meer rekening is gehouden met milieu, dierenwelzijn of sociale aspecten dan wettelijk verplicht is, en is herkenbaar voor consumenten door een onafhankelijk gecontroleerd keurmerk op het product.

De Monitor Duurzaam Voedsel 2019 is samengesteld in opdracht van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

bron: Agrimatie Wageningen University Research, 17/11/2020