Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Unilever zet extra in op plantaardige vlees- en zuivelvervangers

Geplaatst: 18/11/2020 


Unilever wil binnen 5 tot 7 jaar jaarlijkse 1 miljard euro omzet genereren via de verkoop van plantaardige vleesvervangers en zuivelalternatieven. Dat staat in het plan 'Future Foods' dat het concern woensdag 18 november heeft gepresenteerd. In dat plan formuleert fet concern een strategie voor de levering van gezonde voedingsproducten met een lagere milieu-impact voor de komende jaren.

Unilever wil de komende jaren investeren in het merk De Vegetarische Slager. De producten van De Vegetarische Slager worden inmiddels verkocht bij ruim 20.000 verkooppunten in 30 landen en er wordt gekeken naar verdere uitbreiding van het merk. Unilever verkoopt de vleesvervangende producten inmiddels ook in Azië.

Ook zullen er ook veganistische varianten komen van het mayonaisemerk Hellmann’s en de ijsjes van Magnum en Ben & Jerry’s. In Nederland zal ook het merk Unox benut worden voor producten zonder vlees.

Unilever wil ook meer werk maken van de strijd tegen voedselverspillingen stelt zichzelf tot doel de verspilling binnen 5 jaar te halveren. Daarnaast gaat Unilever meer gezondere producten aanbieden en wordt verder gewerkt aan het verlagen van de zout- en suikergehaltes in zijn levensmiddelen.

bron: Unilever, 18/11/2020