Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Partnerconsortium ValuSect helpt bij productie van voeding uit insecten

Geplaatst: 18/11/2020 


Het ValuSect partnerconsortium zal op 1 december 2020 een voucher call lanceren om mkb-ondernemingen in Europa te ondersteunen bij het versnellen van de ontwikkeling van voedingsproducten op basis van insecten. Mkb-bedrijven kunnen een voucher ter waarde van 10.000 euro, 20.000 euro of 40.000 euro aan diensten van de projectpartners ontvangen. Er zullen 40 voorstellen worden geselecteerd over een periode van 3 jaar.

De diensten van projectpartners kunnen bestaan uit technologische ondersteuning, hulp bij productontwikkeling, activiteiten gericht op consumentenacceptatie en andere vormen van strategische en zakelijke hulp. Op 1 december komt er aanmeldformulier beschikbaar op de website van het project ValuSect.

De aanvraagprocedure bestaat uit 2 fasen. De ideeënfase staat open voor aanvragers tussen 1 december en 31 december. Hier wordt ondernemers gevraagd algemene informatie over het eigen bedrijf te verstrekken en om het idee of de vraag te beschrijven waarvoor ze een voucher willen ontvangen.

Uit de ideeënfase worden een aantal aanvragers geselecteerd, die daarvan eind januari 2021 op de hoogte worden gebracht. Zij mogen tussen 1 en 15 februari 2021 een gedetailleerde aanvraag indienen. Ondernemers wordt dan gevraagd om een gedetailleerde beschrijving van het idee te geven en moeten ook aantonen dat het project aansluit bij de doelstellingen van ValuSect. In maart 2021 ontvangen ondernemers uitsluitsel of ze voor een voucher in aanmerking komen. een antwoord krijgen.

Op 24 november wordt er een virtuele informatiesessie georganiseerd van 16.00 tot 17.00 uur om ondernemers te begeleiden bij het aanvragen van een voucher.

bron: ValuSect, 18/11/2020