Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

NVWA publiceert Handboek nieuwe voedingsmiddelen

Geplaatst: 18/11/2020 


Voordat een nieuw voedingsmiddel op de markt mag worden gebracht in de Europese Unie, moet het een Europese toelatingsprocedure doorlopen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA heeft het 'Handboek nieuwe voedingsmiddelen' gepubliceerd. Dit handboek is vooral bedoeld voor het bedrijfsleven als hulpmiddel om te voldoen aan hun wettelijke verplichtingen.

In het handboek wordt eerst aangegeven waar ondernemers de Europese en Nederlandse regelgeving en informatie over nieuwe voedingsmiddelen kunnen vinden. Vervolgens wordt het interventiebeleid van de NVWA toegelicht. Er wordt duidelijk gemaakt wanneer een product als een nieuw voedingsmiddel wordt bestempeld.

Het het handboek bevat een beschrijving van de Unielijst met toegelaten nieuwe voedingsmiddelen. Verder komt de toelatingsprocedure voor nieuwe voedingsmiddelen aan de orde en wordt er wordt aandacht besteed aan enkele specifieke nieuwe voedingsmiddelen zoals insecten, kweekvlees en levensmiddelen die bestaan uit technisch vervaardigd nanomateriaal.

Het Handboek nieuwe voedingsmiddelen is te vinden op de website van de NVWA.

bron: NVWA, 18/11/2020