Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Pluimveeslachterij GPS in Nunspeet vraagt faillissement aan

Geplaatst: 19/11/2020 


De eigenaar van slachterij voor vleeskuikens GPS in Nunspeet vraagt het faillissement aan en alle activiteiten worden gestaakt. Er is onder de huidige omstandigheden geen overeenstemming te bereiken met een overnamekandidaat, meldt de bewindvoerder die was aangesteld nadat het bedrijf op vrijdag 30 oktober uitstel van betaling aanvroeg.

De bewindvoerder heeft een aantal gesprekken gevoerd met partijen om de slachterij over te nemen. Omdat het niet is gelukt daarbij tot een akkoord te komen wordt de surseance van betaling omgezet in een faillissement. Dat betekent dat ongeveer 300 medewerkers hun baan verliezen.

GPS kwam in de problemen door de coronacrisis, omdat de slachterij producten veel pluimveevlees levert voor de binnen- en buitenlandse horeca. Het faillissement van de onderneming betekent volgens de bewindvoerder niet dat de gesprekken met potentiële overnamekandidaten stoppen. Er zou nog steeds overleg plaatsvinden. De problemen bij GPS hebben ook geen consequenties voor de overige bedrijven binnen de Remkes Poultry Family

bron: De Stentor, 19/11/2020