Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Anheuser-Busch InBev hanteert langere houdbaarheidsdatum voor bier

Geplaatst: 19/11/2020 


Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev heeft de bieren van de merken Jupiler, Stella, Leffe, Hoegaarden Wit en Kwak op vat die in België worden geleverd een langere houdbaarheidsdatum gegeven. Bij pils wordt in plaats van 6 maanden nu een houdbaarheidstermijn van 9 maanden aangehouden. Bij de speciaalbieren is de termijn van 6 naar 12 maanden gegaan.

Het besluit tot het hanteren van een langere houdbaarheidstermijn is mede ingegeven door de coronamaatregelen, meldt een woordvoerster van de brouwer. "De kwaliteitsafdeling was al langer bezig om de 'ten minste houdbaar tot'-datum van enkele van onze biersoorten in de verschillende Europese markten gelijk te trekken. Die datum was soms verschillend per land voor eenzelfde biersoort."

"De bestaande termijnen voor houdbaarheid waren erg voorzichtig berekend waren, zeker bij de speciaalbieren. Het bier blijft veel langer veilig en goed van smaak dan de houdbaarheidsdatum aangaf", stelt de woordvoerster van Anheuser-Busch InBev.

Anheuser-Busch InBev kan zelfstandig besluiten om de houdbaarheidstermijn aan te passen, meldt een woordvoerster van het Belgische voedselveiligheidsagentschap FAVV. "Elke producent bepaalt zelf die datum, maar heeft de verantwoordelijkheid dat die correct bepaald wordt. En wij voeren controles uit om te zien of alles veilig is."

bron: De Standaard, 19/11/2020