Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Milkways kan verse melk lang bewaren en ver transporteren

Geplaatst: 07/01/2021 


Het bedrijf Milkways uit Hattem heeft een manier gevonden om melk in gekoelde bulkcontainers over langere afstand te kunnen transporteren, zonder dat smaak en kwaliteit er onder leiden. De gepatenteerde techniek van het bedrijf is gebaseerd op het transporteren van sinaasappelsap over langere afstand. Verse melk kan tot 45 dagen worden bewaard.

Landen waar de melkproductie klimatologisch gezien niet efficiënt is, en die vooral zijn aangewezen op melkpoeder, kunnen door de techniek van Milkways toch toegang krijgen tot verse melk. Het bedrijf voert al gesprekken over de toepassing met partijen in China, Zuidoost-Azië en het Midden-Oosten. Er zijn ook al testvolumes vanuit Nederland naar Saoedi-Arabië getransporteerd, waarbij 250 ton melk van 40 dagen oud ter plekke is verwerkt tot zuivelproducten.

Milkways werd in 2013 opgericht door Diederik Brasser. Eerder richtte hij Trilobes op, een bedrijf in maritieme toeleveringsketens voor bederfelijke voedingsmiddelen. Ook Toon van Hooijdonk is als wetenschappelijk directeur aan het bedrijf verbonden. Van Hooijdonk werkte in onderzoeksfuncties voor NIZO, Unilever en FrieslandCampina en was buitengewoon hoogleraar Zuivelkunde aan Wageningen University & Research.

bron: Boerenbusiness / Milkways, 07/01/2021