Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Veel Nederlanders gebruiken voedingssupplementen

Geplaatst: 08/01/2021 


In het onderzoek voor de Smart Food Monitor van Multiscope onder 7.300 Nederlanders geeft 44% aan voedingssupplementen te gebruiken. Onder de vrouwelijke respondenten is dat aandeel 54% en onder mannen 34%. Van de mensen die aangeven voedingssupplementen te gebruiken doet 42% dit voor de algemene gezondheid en 33% noemt het verbeteren van de weerstand als argument.

Van de ondervraagden in het onderzoek van Multiscope geeft 22% een specifiek dieet te volgen. Onder de vrouwelijke deelnemers aan het onderzoek is dat 27% en onder de mannen 16%. Voor 51% is afvallen de reden om een dieet te volgen. Verder noemt 20% een allergie of ziekte als voornaamste reden en 19% houdt zich aan een bepaald dieet om op gewicht te blijven.

Van de ondervraagden die een dieet volgen doet 33% dat zonder hierbij op specifieke voedingsstoffen te letten, 27% let met name op de hoeveelheid koolhydraten in de voeding. Verder zegt 8% een eiwitrijk dieet te volgen, 7% gebruikt een vetarm dieet en 6% kiest bewust voor en caloriearme voeding.

bron: Multiscope, 08/01/2021