Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Unilever en Innova Partnerships zetten joint venture Penrhos Bio op

Geplaatst: 11/01/2021 


Unilever en het Britse bedrijf Innova Partnerships hebben de joint venture Penrhos Bio opgericht. Het biotechnologiebedrijf gaat proberen een ​​technologie op de markt te brengen waarmee oppervlakken zichzelf vrijwaren van besmettingen met schimmels en bacteriën. Daar bij wordt gebruik gemaakt van de organische verbinding Lactam.

Penrhos Bio gaat een gepatenteerde technologie nader uitwerken. Unilever doet al meer dan 10 jaar onderzoek naar gebruik van natuurlijke chemicaliën in zeewieren die schimmel- en bacteriegroei kunnen voorkomen.

Onder andere keukenoppervlakken worden voortdurend blootgesteld aan bacteriële besmettingen. Naar schatting betreft meer dan 80% van de bacteriële infecties bij mensen de vorming van biofilms, een verzameling micro-organismen die op veel oppervlakken groeit.

Deze biofilms worden gevormd en ontwikkeld door middel van bacteriële communicatiesystemen. Onderzoek heeft uitgewezen dat door het verstoren van deze communicatie mogelijk is om niet alleen te voorkomen dat bacteriën en schimmels groeien, maar ook om de oppervlakken langer schoon te houden.

bron: Innova Partnerships, 05/01/2021