Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

PwC onderzoekt kostprijsmodel en tariefstelsel van NVWA

Geplaatst: 12/01/2021 


Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft aan PwC gevraagd de gewenste aanpassingen met betrekking tot het kostprijsmodel en het tariefstelsel van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) te inventariseren. Daarbij moet PwC ook analyseren hoe deze wensen zich verhouden tot het huidige kostprijsmodel en tariefstelsel.

Schouten wil geleidelijk alle werkelijke kosten van de NVWA bij het bedrijfsleven in rekening gaan brengen. Omdat dit een forse verhoging van tarieven voor het bedrijfsleven kan gaan betekenen, wordt in overleg met het bedrijfsleven bekeken in hoeverre het huidige tariefstelsel aangepast moet worden.

De minister hoopt dat zij de Tweede Kamer binnenkort kan informeren over het eindproduct met aanbevelingen van PwC hoe een eventuele herziening van het kostprijsmodel en tariefstelsel doorgevoerd kan worden en wat dit eventueel betekent voor het te volgen pad naar het in rekening brengen van de werkelijke kosten. Op basis hiervan zal een besluit worden genomen ten aanzien van toekomstige retributies.

bron: Ministerie van LNV, 11/01/2021