Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Voedingsvezels en eiwitingrediënten uit bierbostel

Geplaatst: 14/01/2021 


Het Amerikaanse bedrijf EverGrain haalt voedingsvezels en eiwitingrediënten uit bierbostel, een restproduct dat ontstaat bij de productie van bier. Daarvoor heeft het bedrijf een samenwerking met het brouwerijconcern Anheusers-Busch InBev. De ingrediënten van EverGrain die worden vermarkt onder de naam EverPro en EverVita kunnen worden verwerkt in diverse voedsel- en drankproducten.

EverPro is een volledig oplosbaar eiwitisolaat. Het wordt verwerkt in diverse plantaardige eiwitproducten, waaronder dranken, eiwitrepen en snacks. EverVita, is een vezelrijk product, met eiwitten dat nauwelijks zetmeel bevat. Het bevordert volgens het bedrijf de darmgezondheid bij verwerking in gebak, pasta en snacks, zonder dat de smaak en textuur wordt beïnvloed.

Ingrediënten van Evergrain worden momenteel al gebruikt voor een plantaardige lijn voor melkvervangende producten. Het bedrijf heeft daarnaast meerdere productlanceringen gepland met commerciële partners die in het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2021 in zowel de Verenigde Staten als Europa zullen verschijnen.

bron: EverGrain, 07/01/2021