Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Stichting Dier&Recht hekelt Europese subsidie voor zuivelpromotie

Geplaatst: 30/03/2021 


De Nederlandse zuivelsector ontvangt samen met zuivelorganisaties uit andere Europese landen jaarlijks miljoenen euro’s aan subsidies van de Europese Unie voor reclamecampagnes die de consumptie van zuivel moeten stimuleren. Ook schoolmelk wordt gesubsidieerd. Stichting Dier&Recht vindt de steun vreemd. Het is strijdig met de gewenste transitie naar een duurzamer voedingspatroon met minder dierlijke en meer plantaardige eiwitten. 

In de periode 2017-2020 ontving de Europese zuivelsector bijna 20 miljoen euro subsidie voor reclamecampagnes ter bevordering van de promotie van melk en kaas. Zo trok de Europese Unie 2,9 miljoen euro uit voor ondersteuning van de campagne Sustainable Dairy in Europe. Deze campagne is bedoeld om de consument meer bewust maken van de ecologische duurzaamheid van de Europese zuivelsector.

Voor  schoolmelk ontvangt Nederland jaarlijks ruim 500.000 euro subsidie uit Europa. De schoolmelksubsidie is dit jaar flink gestegen, voor het schooljaar 2020-2021 is 2,4 miljoen euro beschikbaar. Stichting Dier&Recht pleit voor het beëindigen van promotiesubsidies voor alle dierlijke producten.

bron: Stichting Dier&Recht, 30/03/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter