Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

CBL mag geen afspraken over FarmerFriendly maken

Geplaatst: 01/04/2021 


Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) laat weten dat de koepelorganisatie niet de ruimte heeft om namens de supermarkten met Farmers Defence Force te spreken over een concrete invulling van een keurmerk FarmerFriendly zoals de boerenactiegroep voorstelt. Het CBL heeft daar niet de bevoegdheid van de leden voor. Ook de mededingingswet staat het niet toe. Afspraken over keurmerken moeten met individuele supermarkten worden gemaakt.

Farmers Defence Force wil via het keurmerk FarmerFriendly betere prijzen voor boerenproducten te realiseren. Met een systeem dat is gebaseerd op een sponsormodel, konden supermarkten de rechten voor keurmerk FarmerFriendly moeten inkopen tegen 3% van de omzet.

Het CBL laat weten dat de organisatie niet bevoegd is om daar concreet afspraken voor leden leden over te maken. Dat moeten supermarkten zelf doen. Ook de mededingingswet laat niet toe om collectief te besluiten over een dergelijk keurmerken. Het CBL wijst er op dat dat deze puntem ook tijdens de gesprekken met boerenvertegenwoordigers op 10 februari en 8 maart aan de orde zijn geweest.

bron: Agraaf, 31/03/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter