Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Oproep voor samenwerkingsprojecten 'Landbouw, Water, Voedsel'

Geplaatst: 01/04/2021 


De topsectoren Agri & Food, Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en Water & Maritiem openen op 1 april  hun gezamenlijke oproep voor publiek-private samenwerkingsprojecten die invulling geven aan de Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel. De nieuwe projecten starten in 2022. Het beschikbare budget is circa 15 miljoen euro per jaar.

De oproep is bedoeld voor onderzoeksprojecten waarin bedrijven, brancheorganisaties, ngo's en publieke organisaties met erkende onderzoeksorganisaties samenwerken. De projecten worden uitgevoerd als publiek-private samenwerking. De 3 topsectoren werken in deze oproep voor de tweede keer met elkaar samen. Tevens wordt opgeroepen tot cross-over samenwerking met de Topsectoren Life Sciences & Health en Chemie.

Een project geeft antwoord op één of meerdere kennis- en innovatieopgaven uit de kennis- en innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel. Er is circa 15 miljoen euro beschikbaar vanuit de 3 topsectoren. Het indieningsproces bestaat uit 2 fasen. In de eerste fase wordt een idee ingediend met een korte omschrijving van het beoogde onderzoek, de deelnemende projectpartners en kennisinstellingen en een budgetberekening.

De sluitingstermijn voor het indienen van ideeën is 16 mei. De indieners krijgen daarna een advies over de mate waarin het  idee past bij de prioriteiten van de oproep, maar het advies kan ook suggesties geven voor samenwerking met andere consortia. Daarna krijgen de indieners tot en met 14 september  de gelegenheid om het  idee uit te werken in een volledig voorstel. Meer informatie is te vinden op de website van de Kennis- en Innovatieagenda Landbouw, Water, Voedsel.

bron: Topsector Agri & Food, 01/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter