Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

ME-AT zet in op gebruik van Nederlandse plantaardige eiwitten

Geplaatst: 01/04/2021 


ME-AT, het dochterbedrijf van Vion dat in Leeuwarden vleesvervangende producten maakt, werkt samen met Herba Ingredients, Agrifirm en ZLTO om de teelt van eiwitrijke gewassen bij Nederlandse boeren te stimuleren. Door te werken met een korte toeleveringsketen voor grondstoffen wordt de productie duurzamer en kan de gehele keten meeprofiteren van een naar verwachting sterk groeiende markt. 

ME-AT produceert in Leeuwarden in een locatie die aanvankelijk was bedoeld als runderslachterij. In februari 2020 werd begonnen we met de productie van de eerste plantaardige producten op een tijdelijke lijn. In die tijd produceerde het bedrijf alleen gehakt, hamburgers en schnitzels.

De volledige verbouwing van de fabriek en de installatie van de nieuwe lijnen is in het najaar van 2020 afgerond. Met de installatie van de volledige lijn hkon het het productportfolio worden uitgebreid. De lijnen zijn ook uitgerust met IQF-tunnels en weegsystemen met meerdere koppen. Voor retail worden de producten verpakt op MAP-schalen, terwijl wij voor andere klanten grote volumes kunnen worden verpakt.

bron: Vion Food Group / ME-AT, 01/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter