Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Lichte omzetdaling voor Tönnies in 2020

Geplaatst: 02/04/2021 


Het Duitse vleesconcern Tönnies heeft over 2020 een omzet gerealiseerd van 7,05 miljard euro. Dat is 3% minder dan in 2019. vergelijking met het voorgaande jaar. De omzetdaling schrijft het concern toe aan een daling van de varkensvleesprijs en het feit dat de locatie in Rheda als gevolg van een corona-uitbraak onder het personeel gedurende 4 weken moest sluiten. 

In totaal verwerkte Tönnies 16,3 miljoen varkens in de Duitse vestigingen. Dat is 2% minder dan in 2019. De daling komt volgens het concern uitsluitend door de tijdelijke sluiting van de slachterij in Rheda-Wiedenbrück. Op de andere locaties, met name in het buitenland, groeide het bedrijf sterk. In Denemarken, Spanje, Groot-Brittannië en Polen werden 4,5 miljoen varkens verwerkt. Dat is 17% meer dan in 2019.

Het nieuwe Beef Competence Center in Badbergen is gestart met de productie. Hier worden runderen geslacht waarna het vlees direct wordt verwerkt. Doordat Tönnies in het rundveesegment met name levert aan de foodservice-sector in Europa werd er door de divisie in 2020 geen groei gerealiseerd. Op de Duitse locaties verwerkte Tönnies in totaal 420.000 runderen. Dit is 4% minder dan in 2019.

Tönnies groeit buiten Duitsland en investeerde meer dan 100 miljoen in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Frankrijk, Spanje en Polen. Met een omzet van meer dan 500 miljoen euro is Tönnies in het Verenigd Koninkrijk inmiddels marktleider in verschillende segmenten. Ook de productievestigingen in Denemarken, Frankrijk en Polen doen het goed. In Spanje is een intentieverklaring getekend voor de bouw van een nieuwe slachterij in de regio Aragon. In China werkt Tönnies aan een joint venture met de Chinese Dekon Group.

Tönnies zet ook in op groei in de markt voor vegetarische en veganistische vleesvervangers. Het bedrijf heeft onlangs zijn activiteiten in dit segment gebundeld met de consumentenmerken 'es schmeckt', 'Vevia' en 'Gutfried veggie' in de onafhankelijke business unit Vevia 4 You met een productievestiging in Böklund.

bron: Tönnies, 01/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter