Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Project POWER4BIO resulteert in Bioeconomy Strategy Accelerator Toolkit

Geplaatst: 02/04/2021 


Sinds kort is er een uitgebreide toolkit waarmee regio’s stap-voor-stap een regionale strategie voor de ontwikkeling van de bio-economie kunnen opzetten. De toolkit is ontwikkeld in het Europese project POWER4BIO, waarin Wageningen University & Research samenwerkt met vier andere Europese kennisinstellingen.

De Bioeconomy Strategy Accelerator Toolkit biedt regionale beleidsmakers 30 documenten waarmee zij in 4 stappen een strategie kunnen opzetten. De methode is gebaseerd op strategieën die 10 Europese regio’s als onderdeel van POWER4BIO hebben ontwikkeld.

Een onderdeel van de toolkit is een door Wageningse onderzoekers ontwikkelde catalogus met 35 ideeën om reststromen uit de landbouw- en voedingsindustrie om te zetten in voedsel, veevoer, chemicaliën, materialen en energie.

De tookit geeft regio’s houvast bij het ontwikkelen van een strategie voor de regionale bio-economie. Daarna is het aan de regio’s om de vertaalslag te maken naar concrete waardeketens om regionale grondstoffen middels technologieën om te zetten in hoogwaardige toepassingen.


mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter