Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Veel consumenten hebben nog bedenkingen bij kweekvlees

Geplaatst: 02/04/2021 


ABN AMRO liet in maart 2021 onderzoeken hoe Nederlandse consumenten van 16 jaar en ouder aankijken tegen de consumptie van kweekvlees. Panelwizard ondervroeg voor het onderzoek 1017 mensen. Ruim 41% van de ondervraagden zou kweekvlees waarschijnlijk of zeker consumeren als de prijs, smaak en textuur goed zijn, 23% zegt te twijfelen en 35% wijst het af. 

De argumenten van mensen om kweekvlees te aanvaarden hebben vooral betrekking op de bijdrage aan het milieu en dierenwelzijn. Consumenten die pertinent geen kweekvlees willen eten, noemen het nagemaakte karakter en hun voorkeur voor gewoon vlees als belangrijke redenen. Consumenten die twijfelen, doen dit vooral omdat ze bedenkingen hebben bij de gezondheid en veiligheid van kweekvlees. Zij willen daar eerst meer over weten.
  
Eerder bleek in onderzoek van Universiteit Maastricht  dat consumenten openstaan voor kweekvlees als ze voldoende worden voorgelicht en ze de voordelen kennen. Ze willen er dan zelfs iets meer voor betalen. Een andere belangrijke factor is in hoeverre een nieuw voedingsmiddel als ‘natuurlijk’ wordt gezien.

bron: ABN AMRO, 02/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter