Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Minder klachten over voedselveiligheid in België door corona

Geplaatst: 02/04/2021 


Het meldpunt van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van Voedselketen (FAVV) ontving vorig jaar 3.605 klachten van consumenten. Dat is 22% minder dan in 2019. De maandenlange verplichte sluiting van horecazaken door corona is de belangrijkste reden voor deze daling. Ook de stijging van het aantal klachten in de korte ketenverkoop kan door corona verklaard worden.

Het aantal klachten over horecazaken in België nam vorig jaar met 43% af, of een daling van 983 klachten tegenover 2019. Voor restaurants bedroeg de daling 53%, over schoolrestaurants waren er 70% minder klachten.

Tegenover een sterke daling van het totaal aantal klachten, staat een stijging van het aantal meldingen die het FAVV ontving over de korte ketenverkoop. Het aantal klachten steeg van 1 in 2019 tot 21 vorig jaar. De klachten over korte ketenverkooppunten zijn dezelfde als bij supermarktverkoop. Het gaat bijvoorbeeld over klachten over een foutieve houdbaarheidsdata op het etiket, of het niet vermelden van allergenen.

bron: VILT, 02/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter