Fovorieten
Gebruikersmenu

Login Nieuwsarchief

wachtwoord vergeten?

Nieuwsfilter

Zoek nieuws op de trefwoorden...

in de periode:

  t/m  

Belgisch bedrijf wil meer waarde geven aan resten uit groenteverwerking

Geplaatst: 02/04/2021 


Verduyn is een Vlaams familiebedrijf in Kortemark dat verse groenten, vooral wortelen, teelt, wast, snijdt, verpakt en verkoopt. De resten wordt nu nog afgezet als veevoer. Het bedrijf doet onderzoek of de tweederangs groenten als grondstof kunnen dienen voor soepen en sappen. Daarbij werkt de onderneming samen met  The Juicy Group, een Belgisch bedrijf dat ervaring heeft in het bereiden van verse sappen.

Het onderzoek van Veduyn en The Juice Group vindt plaats binnen het Demeter project gericht op het tot waarde brengen van afgekeurde groenten en bijproducten van de groenteverwerkende industrie.

De focus in het  project ligt op de resten bij de verwerking van van wortelen, maar ook resten van andere groenten zoals brocolli, kool, knolselderij en komkommer worden onderzocht. Deze kunnen gebruikt worden als grondstoffen voor soepen en sappen én als bron van functionele ingrediënten die worden verkregen via bioraffinage.

 

bron: Flanders’ FOOD, 02/04/2021

mail a friend printversie deel dit bericht via WhatsApp deel dit bericht op FaceBook deel dit bericht op LinkedIn deel dit bericht op Twitter